آکادمی پیانو سولیست | اهمیت تمرین گام ها در آموزش پیانو
گام های ماژور و مینور در پیانو و تاثیر تمرینات تکنیکی در یادگیری پیانو
آموزش پیانو، آموزش تخصصی پیانو، آموزشگاه موسیقی، آموزشگاه موسیقی میرداماد، آموزش پیانو میرداماد، گام ماژور، گام مینور، ر ماژور، مترونوم، تمرین با مترونوم، آموزش سلفژ
16485
rtl,post-template-default,single,single-post,postid-16485,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

آموزش پیانو – اهمیت تمرین گام ها در یادگیری پیانو

آموزش پیانو – اهمیت تمرین گام ها در یادگیری پیانو

  1. انجام تمرینات تکنیکی و گام ها سبب افزایش قدرت و انعطاف پذیری انگشتان می شود.

انجام روزانه و مستمر تمرینات تکنیکی از مهمترین و تاثیرگذارترین عوامل در پیشرفت هنرجوها و نوازنده ها می باشند. مانند فوتبالیست ها، شناگران و سایر ورزشکاران که برای رسیدگی به آمادگی و پیشرفت نیاز به انجام تمرینات مداوم بدنسازی دارند، برای نوازنده ها و پیانیست ها نیز انجام مداوم تمرینات تکنیکی فاکتور اصلی در آمادگی و پیشرفت فرد است.

فرانس لیست، پیانست مشهور از شاگردان چرنی بوده است. زمانی که لیست برای فراگیری پیانو نزد چرنی رفت، چرنی به او گفت که تمرین تمام قطعات خود را متوقف کند و تمام تمرکز خود را روی انجام تمرینات تکنیکی معطوف کند. و همانطور که می دانید مهارت نوازندگی لیست، او را به یکی از نوابغ و مفاخر تاریخ موسیقی بدل کرده است.

یکی از مهمترین تمرینات تکنیکی که بسیاری از پیانست های تراز اول و مشهور بطور مستمر انجام می دهند، تمرینات گام است.

اجرای گام ها سبب افزایش قدرت، انعطاف پذیری و همچنین سرعت انگشت ها می شود. انجام این تمرینات به مرور زمان، نوازنده را قادر می سازد تا به راحتی قطعات پیچیده را اجرا کند و به اصطلاح توانایی انگشتان آن ها را افزایش می دهد.

افراد مبتدی برای شروع تمرینات گام، ابتدا می توانند با تمرین یک اکتاو شروع کنند و سپس تمرینات را روی دو اکتاو ادامه دهند. البته بسیار ضروری است که هنرجو تمامی گام های ماژور و مینور را به درستی بشناسند و بتواند آن ها را به درستی روی پیانو اجرا کند.

افرادی که سطح آن ها بالاتر است، تمرینات گام را روی 4 و یا 6 اکتاو و با سرعت های بالاتر انجام می دهند اما در افراد که به تازگی شروع به یادگیری پیانو و یا انجام تمرینات گام کرده اند توصیه می شود که تمرینات را با سرعت پایین و روی یک اکتاو انجام دهند و به مرور زمان با افزایش قدرت انگشتان و تسلط به تمرین به تدریج سرعت و تعداد اکتاوها را افزایش دهند.

 

2. شناخت و تمرین گام ها ما را در اجرای قطعات کمک میکند.

دلیل دوم برای یادگیری و تمرین گام ها این است، که هر قطعه ای در گام مشخصی نوشته شده است و زمانی که شما آگاهی کامل روی گام ها دارید، با تسلط بیشتری می توانید قطعات را اجرا کنید.

بطور مثال زمانی که یک قطعه در گام ر ما ژور نوشته شده است، شما می دانید که نت فا و دو در این قطعه دیز هستند و به شما در اجرای قطعه کمک می کند. حتی زمان هایی که در  بسیاری از قطعات مدلاسیون و تغییر گام صورت می گیرد، شما قادر خواهید بود با تشخیص سریع گام، سرکلیدها (دیز و یا بمل های قطعه) را تشخیص دهید و به راحتی قطعه را اجرا کنید. به علاوه با شناخت گام ها، آکوردهای مربوط به آن گام را نیزمی شناسید که در اجرای قطعات به شما بسیار کمک می کند.

بنابراین همانطورکه اشاره شد، شناختن و تمرین تمامی گام های ماژور و مینورهای نسبی آن ها برای نوازنده ضروری است.

 

3. تمرین انواع مختلف گام ها سبب بهبود تربیت شنوایی می شود.

دلیل مهم دیگر برای تمرین گام ها، کمک به تربیت شنوایی است. تمرین مستمر گام ها، گوش و قدرت شنیداری موسیقیایی شما را تقویت می کند. زمانی که شما تمرین گام ها را بطور مستمر انجام می دهید، گوش شما تفاوت بین صداها و نت های مختلف و همچنین نحوه صدادهی گام های مختلف را تشخیص می دهد.

بنابراین برای افرادی که علاقه مند به اجرای قطعات مورد علاقه خود و همچنین بداهه نوازی و از همه مهمتر آهنگسازی هستند تمرینات گام از ضروری ترین تمرین هایی است که باید بطور مستمر انجام شود. چرا در کنار تربیت شنوایی، به آن ها کمک میکند تا آکوردهای مختلف یک گام را به درستی بشناسند و در زمان بداهه نوازی و آهنگسازی از این دانش خود استفاده کنند.

4. انجام تمرینات گام حتما باید با مترونوم انجام شود. این تمرینات به ما کمک می کند تا به درک درستی از ضرب ها و ریتم ها برسیم.

همانطور که در بالا اشاره شد در ابتدا تمرین گام باید حتما در سرعت های پایین انجام شود. بعضی از هنرجوها دوست دارند که با سرعت های بالا بنوازند و سریع سرعت مترونوم خود را بالا می برند  که این یکی از اشتباهات رایج است و سبب می شود که هنرجو هیچ پیشرفتی نداشته باشد و حتی اشتباهات در حافظه ذهن و انگشتان آن ها ثبت شود که درست کردن این اشتباهات نیازمند زمان و انرژی بیشتری می باشد.

 

در بسیاری از موارد دیده میشود وقتی از هنرجو خواسته میشود تا تمرینی را در سرعت پایین انجام دهد قادر به اجرا نیست و در سرعت های بالا نیز انگشتان او توانایی و قدرت اجرا را ندارند. بنابراین حتما تمرینات را از سرعت پایین شروع کنید و به مرور سرعت را افزایش دهید تا ذهن و انگشتان شما هر دو به خوبی پرورش یابند.

برای امتیاز دادن کلیک کنید
[مجموع: 0 میانگین: 0]
نظری وجود ندارد

نظر خود را وارد کنید